fredag 20 mars 2009

20 mars.

Med ett blogguppehall pa tre dagar (som har kants som 30) ar vi nu tillbaka. Det ar inte sa att vi har suttit strandsatta pa en ode o utan tillgang till internet, snarare tvartom. Tva dagar spenderades i Ho Chi Minh City/ Saigon. En stad som vi verkligen sag fram emot att aka till, speciellt efter alla positiva upplevelser i Phonm Penh, som ocksa ar en storstad.

HCMC i sig ar det inget fel pa, men vi har blivit sa blasta och lurade att vi lessnade redan efter tva natter. Taxichaufforer som andrar priset under resans gang, handlare som andrar priser (kopte mango pa marknad for nastan 20 kr styck, inte okej) och bara en slags ovilja att man ens finns till. Tillslut kandes allt sa krangligt att vi bestamde oss for att aka vidare.

Sa nu ar vi i Nha Trang som sagt. Lite som Sihanoukville, kuststaden i Kambodja dar vi traffade Trevor. Har finns en fin strand och vi bor pa det finaste hotellet hittills, aven det billigaste... Sa har hoppas vi kunna spendera atminstone en vecka. Lagom stor stad, 300 000 pers ungefar. Som alltid, mycket hogljudda svenskar men det finns ju ett talesatt som sager (fritt tolkat) att "vart man an i varlden vander star man i svenskars hander."








War Remnants Museum (Ho Chi Minh City)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej på er i Vietnam
Hör att ni har det bra där ni bor.
Här är det som vanligt jobb jobb jobb.Men nu är det helg, har precis provat ett Yogapass så där!
Jonatan du har fått lön från kommun För 3 semesterdagar.
Hoppas allt funkar bra för er.
Jag skulle gärna vilja att du ringde i helgen om det funkar med din telefon. KRAM Mamma