lördag 7 mars 2009

07 mars.

Tidigt imorse hoppade vi pa det morfar har kallat for grisbilen in till Rayong. Det var klockan atta pa morgonen och sedan dess har vi varit pa resande fot. Tror vi har avverkat lite drygt 30 mil idag via buss, minibuss och bil.

I skrivande stund ar vi i en flodstad som heter Kroh Koh Kong, alldeles innanfor den Kambodjanska gransen. Tror det ar hemskt fattigt, mycket tiggande barn och valdigt smutsigt. Men det ar ocksa valdigt fint och manniskorna ar trevliga. Bor inatt pa ett guesthouse och aker imorgon med buss (igen) till Sihanoukville som ar en stad vid kusten som vi har last mycket bra om i Lonely Planet-boken.

Att passera gransen gick forresten smartfritt. Tva stamplar i passet, en bild och 300 kronor senare var vi i Kambodja och vi far stanna i en manad om vi vill. Verkade mest vara en enda cirkus vid gransen faktiskt, trodde det skulle var lite mer organiserat.

I ovrigt har vi inte mycket att tillagga, det regnar mycket men det ar ratt skont. Och sa sag vi en valdigt sot liten flicka flyga genom bussen vi satt i, ungen ville vi adoptera men frukta icke kara foraldrar for det blir inget av med det!



3 kommentarer:

Lina sa...

Jag har redan min Blessie jag. (;

Anonym sa...

Det ser väldigt fattigt ut, och smutsigt!!! Hu, handhygien!!!!
Ja vi har ju iochförsig ett stort hus men försök att inte ta med barn hem..;-) Här är lika grått som det var igår, varit på mulle meck, kom hem med rätt antal barn..minus en sko!! Tur det inte var tvärtom...ur lång blir resan imrg?
Kul med bilder, mer mer!!
Puss från mamma, Vidar & co

Anonym sa...

Gudars vad härligt det ser ut! Speciellt bilderna på stranden, inget blask och is =)
Hoppas ni får se några aper Oh Ah ah ah!!
Finns ju så mycket fint djurliv hehe, muntjakar och malajbjörnar, myrkottar och Binturonger! Råder er att kolla upp den sistnämda, den är häftig hehe, rör sig sakta som en sengångare och märker revir som en skunk.
Hälsningar från Zoo, ha det underbart.