söndag 8 mars 2009

08 mars.

Nu ar vi pa det i sarklass basta stallet hittills, Sihanoukville. Bor pa Serendipity Beach, en fot genom dorren sen ar man pa stranden i princip. Sa himla fint!

Har lite krangel med valutan dock, bara idag har det varit baht, dollar och riel. Maste kolla nu vad rielen star i sa vi inte ger bort pengar i onodan. Inte for att det egentligen gor nat, ater middag for tre dollar styck men det ar ju bra att veta hur mycket man gor av med.

Forresten tjylyssnade jag lite pa en riktig vagabond i samtal med en schweizare idag. Tydligen hade denna know-it-all-backpackern tillgang till mer trix an vad vi har. Han sa namligen att om man slar 009 innan landsnummret nar man ringer sa blir det billigare. Huruvida detta stammer eller ej tanker jag overlata att ta reda pa till den som har intresse att samtala med oss.

1 kommentar:

Anonym sa...

okej,jag har kollat i en blogg, mkt tid som går till spillo. Men du mattan, tror du inte att du fick de där om bakfoten? 009 där prefixet 00 och 9 precis som 004 är för sverige. (0046) många länder har 009 sedan en egen siffra för sitt eget land.

tex.
0090 Turkiet
0091 Indien
0092 Pakistan
0093 Afghanistan

men jag kanske är ute å cyklar.